Wie is Miss K.?

Personalia

Leeftijd: 33, 34, 35, 36, 37
Werk: Communicatie, Marketing & PR
Plaats: Den Haag
Huisdieren: 2 poezels; B & O
Hobbies: Koken, eten, schrijven, roeien,, yoga, zwemmen, bootcamp, uit met vrienden, fotografie,
 mode, styling, design, vakantie (te veel om op te noemen)

Al zo lang als ik me kan herinneren sta ik in de keuken. Als kleuter samen met papa op zondagochtend broodjes bakken voor mama. Waarbij mijn broer en ik allebei een lapje deeg kregen en met verschillende vormpjes onze eigen broodjes mochten uitsteken. Of ze vullen met ham en kaas voor een hartige variant. Al snel ging dat over in het bakken van eitjes en mama helpen met het bakken van een appeltaart of cake. Vooral het uitlikken van de beslagkom of wat taartdeeg wegsnoepen was een feest.

Vanaf  de middelbare school ging ik zelf meer koken. De deal was: als je ergens trek in hebt dan maak je het zelf. Vaak was dat lasagne of pasta met kip in pesto-roomsaus. Ook bakte ik met regelmaat een cake en de Libelle, de Allerhande en andere supermarktboekjes werden uitgeplozen voor recepten. Eenmaal aan het studeren begon het verzamelen van recepten pas echt en nog steeds. Bij elke krant, tijdschrift of blaadje waar een lekker recept in staat, krijg ik de bijna onbedwingbare neiging om het recept eruit te scheuren. Meestal kan ik er gewoon aan toegeven maar bij tijdschriften in wachtruimtes, zoals bij de tandarts, kan je natuurlijk niet als een maniak gaan zitten scheuren.

Nu probeer ik het verzamelen te beperken tot voornamelijk kookboeken of bijzondere recepten en deze ook te delen. Ik kook graag uit verschillende keukens maar Engels, Frans, Italiaans, Spaans en Midden-Oosten hebben toch vaak de voorkeur. Ook heb ik een voorliefde voor, biologisch, seizoensgebonden en vooral het maken van "comfort"-food, heerlijke rijke gerechten die je warm maken van binnen. Ik hoop dat je het leuk vindt. En: Don't be shy! Laat een leuk bericht of een reactie achter ook als je vragen of opmerkingen hebt. En dan nu de keuken in!

   Verlanglijstje

 1. Een huis met een tuin en een hele grote keuken
 2. Een spiegelreflexcamera (Sony, Nikon of Canon) Sony α290
 3. Een cursus fotografie of foodstyling  (Done!)
 4. Beestjes; Paardjes, 3 honden, kipjes, geitjes, een ezel en een varkentje
 5. Een iPad, of soortgelijke tablet (Samsung tablet)

Disclaimer: Een foto zegt meer dan duizend woorden, daarom worden foto's die ik gebruik zoveel mogelijk door mij zelf geschoten. Echter uit tijd gebrek is het niet altijd mogelijk om dit zelf te doen. Daar waar mogelijk zal ik de bron vermelden.

  6 comments:

  1. Wauw, wat geweldig om je blog te lezen. Ik kwam met toeval op je site terecht toen ik op zoek was naar een recept voor american cookies. Ik heb wat rond gekeken en er staan ontzettend veel lekkere recepten op, die ik zeker nog een keer ga uit proberen! Ik hou zelf namelijk ook ontzettend veel van koken en kon me helemaal vinden in je verhaal! Ik ben zelf pas 20, maar ik sta vaak in de keuken en probeer ontzettend veel uit. Ik heb zelfs ook een keer een recept meegenomen uit de Libelle bij de kapper haha!
   Ik ga je blog volgen en kijk uit naar nog meer inspirerende recepten! Een fijne kerst en veel kookplezier! :)

   Groetjes,
   Hanna

   ReplyDelete
  2. Hoi Hanna,
   Dank voor je leuke reactie. Ik herken helemaal wat je zegt. Ik heb wel eens recept uit de Elle eten zitten over pennen terwijl ik aan het wachten was bij de zonnestudio :)

   Ik hoop je nog vaak te zien hier en alvast een gelukkig nieuwjaar!

   Groetjes Kathalijne

   ReplyDelete
  3. Wat heb je een leuk blog! Kwam via Twitter hier (@kookboek).
   Je hebt een leuk lijstje. Ik heb ook nog steeds geen grote keuken, maar de kippen zijn er al wel!
   :)

   ReplyDelete
  4. @Es Dank voor de complimenten! Daar wordt ik blij van :) Grote keuken en kippen zullen nog even moeten wachten, vrees ik. Cursus fotografie en styling staat op de planning :D Hoop je hier vaker te zien. Groetjes Kathalijne

   ReplyDelete
  5. Beste miss K, Wat een ontzettende mooie en vrolijke site. Wat een geweldige foto's bij de recepten. Ik ben vandaag per toeval op je site terecht gekomen, door de pompoenpesto, en ben gelijk verkocht. Hoop dat je je snel weer wat beter voelt, wens je al het beste toe en zal je blog in de gaten houden.

   ReplyDelete
  6. Even een hart-onder-de-riem-bericht.
   Je blog is alweer een tijdje stil, toch kijk ik er regelmatig op.

   Fijne feestdagen, een goede jaarwisseling en hopelijk tot snel.

   ReplyDelete

  var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...