Tuesday, 7 October 2014

Legendarische eiersalade met pistachenootjes

Het mooie aan verandering zijn vooral de kansen, nieuwe kennis en de nieuwe verbindingen die dit met zich meebrengt. Toen ik zo'n anderhalf jaar geleden met yoga begon was dat vooral om fysiek en mindfull bezig te zijn. Door de oefeningen op de mat wordt je enorm gedwongen met je gedachten bij de houding te zijn waarmee je bezig bent. Vaak zijn deze namelijk lang niet zo comfortabel als het voor een toeschouwer lijkt en het vergt concentratie om de ontspanning in een oefening te vinden. Yoga brengt me uiteindelijk veel meer dan alleen een fysieke uitdaging, ook de verbinding met mezelf wordt steeds beter. 

Het fijne van LINgGAN, naast dat het gewoon de leukste studio van Den Haag is en dat het bij mij om de hoek zit, is dat er echt een mooie verbinding is tussen de mede yogi's en docenten. Het is daardoor een warm gevoel van thuiskomen en mogen zijn wie je bent. Ik ben dan ook super dankbaar dat ik daar met regelmaat de lunch mag verzorgen tijdens trainingsdagen, workshops en open dagen. Ik vind het heerlijk om weer in de keuken te staan, met mijn passie bezig te kunnen zijn en vooral dit te kunnen delen en mijn creativiteit te laten stromen. De reacties zijn overweldigend en hartverwarmend. En zo als dat gaat wanneer mensen samen eten dan ontstaan er natuurlijk favorieten. Gerechten die zo lekker, en soms zo simpel, zijn dat je ze graag nog een keer op het menu zou willen zien. Zo is er in korte tijd een all time LINgGAN-lunch-favoriet ontstaan en heb ik iedereen beloofd het recept met jullie te delen, dus bij deze: de nu al legendarische eiersalade met pistachenootjes.Legandarische eiersalade met pistachenootjes (4 personen)

  • 4 eieren
  • 3 tot 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel kerrie (afgestreken)
  • sap van een halve limoen
  • peper & zout
  • +/- 40 pistachenootjes

Kook de eieren in ongeveer 10 minuten tot ze hard zijn. Laat schrikken en afkoelen tot ze handelbaar zijn. Pel de eieren en prak of snij (eiersnijder is handig maar een avocadosnijder werkt ook goed) de eitjes, in een kom, fijn tot je de gewenste grote krijg, is afhankelijk van wat je zelf lekker vind.

Voeg de mayo, kerrie en sap van de limoen toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de nootjes toe (en als je ongepelde hebt gekocht, wel eerst even pellen :)) en roer er doorheen. Gelijk serveren dan zijn de nootje nog het knapperigst.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...