Saturday, 4 October 2014

Chocolade Amandel Granola Pops

Een nieuw hoofdstuk, een schone lei. Hoe je het ook wil noemen, ik kom langzaam maar zeker weer terug bij mezelf en daarmee komt ook de energie om weer te gaan bloggen.

Soms haalt het leven je in en is er geen ruimte en energie om te doen wat je leuk vindt. Het gebeurt je terwijl je ander plannen en doelen hebt. Het laat je op je grondvesten schudden en laat je verwonderd achter met de vraag of je nog wel op de juiste weg bent. Om vervolgens tot de conclusie te komen dat je misschien toch net even te ver van jezelf verwijderd bent geraakt. Het beëindigen van mijn relatie vorig jaar en het eind van mijn carrière bij de universiteit. Hoe spannend ook, ik omarm de verandering en de kansen die daarbij ontstaan. Eigenlijk zou iedereen om de zoveel jaar zijn leven tegen het licht zou moeten houden en moeten bekijken of je er nog echt gelukkig mee bent. Voor mij was het absoluut nodig aangezien ik mezelf behoorlijk was kwijtgeraakt.
Nu ik weer in mijn kracht kom te staan merk ik dat mijn voedingsgewoonten en voorkeuren ook aan het veranderen zijn. Ik ben geen grote eter, nooit geweest, maar een stukje vlees ging er altijd wel in. Al ben ik geen hardcore vegetariër geworden (en dat zal ook nooit gebeuren, vrees ik) merk ik wel een verschuiving naar meer plantaardig voedsel. Dat was al te merken in de recepten die ik in 2013 nog het geplaatst maar verschuiving is blijkbaar blijvend. Ook,bijvoorbeeld, het verwijderen van (geraffineerde) suiker uit mijn voedingspatroon is hier een voorbeeld van. Mijn lichaam vraagt om meer gezond, vers, plantaardig maar bovenal lekker voedsel en dat is wat ik met jullie wil delen. Een leuk en makkelijk voorbeeld is dit heerlijke recept voor een super gezonde zoete snack: Chocolade Amandel Granola Pops.
Chocolade Amandel Granola Pops (ongeveer 40 stuks)

 • 1 1/2 cup havermout
 • 1/2 cup gemalen kokos
 • 3/4 cup gemalen lijnzaad
 • 1/2 cup gepofte quiona
 • 1/2 cup rauwe cacao nibs
 • 3/4 cup amandelpasta
 • 6 eetlepels gesmolten kokosolie (extra virgin)
 • 6 eetlepels lichte agavesiroop
 • 3 eetlepels honing
 • merg van een half vanillestokje
 • mespuntje zout
 • 5 eetlepels rauwe cacao poeder

Doe de cacao poeder in kommetje en zet apart voor later. Meng in een grote kom de eerste 5 ingrediënten, het zout en het merg van het vanillestokje goed door elkaar. Voeg daarna de amandelpasta, kokosolie, agavesiroop en honing toe. Nu komt het leukste: meng goed, met je handen werkt het best.

Draai met je handen balletjes ter grote van een euro munt (of groter als je wil, maar dan worden het er minder in aantal). Het helpt als je iedere keer een deel van het mengsel in een hand samen knijpt en dan de hoeveelheid bepaalt voor een balletje.

Rol ze door de cacao poeder en leg ze op bakpapier. Laat ze opstijven in de koelkast. Bewaar ze, voor zolang dat lukt :), in een afgesloten doos in de koelkast.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...