Monday, 28 January 2013

Bietensoep met dille en crème-fraîche

Een bijzondere dag vandaag. Onze koningin geeft aan dat ze haar stokje gaat overdragen. En ik ben weer terug van lang weg geweest. Een nieuw tijdperk breekt aan voor ons vorstenhuis maar ook voor mijn blog.

Nu ik weer ga beginnen wil ik een nieuwe invalshoek voor mijn blog, kookkunsten en leven met jullie delen. In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het verstandig is om te keren naar de basis. Te kijken en waarderen wat je hebt en daar tevreden mee te zijn, te genieten van de vaak kleine wonderlijke dingen in het leven in. Al leven we in een maatschappij die daar vaak aan voorbij gaat. Voor dit blog betekent dat dat ik me (nog) meer ga richten op gezond, biologisch en uiteraard lekker. Koken met eerlijke producten die ons voeden en sterker maken. Een ontdekkingstocht naar superfoods, producten en voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel gelijkmatig beïnvloed en die je energie geeft en het beste in je naar boven haalt.
Een nieuw begin en een frisse start. Vandaar deze super gezonde bietensoep want bietjes zitten bordenvol met vitaminen en mineralen. Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten en ijzer. De antioxidanten ontgiften de lever, zuiveren het bloed en zijn goed mensen met bloedarmoede. Ook zouden bietjes kankerbestrijdende stoffen bevatten.


Bietensoep met dille en crème-fraiche (4 personen)

  • 500 g bietjes (voorgekookt)
  • 10 krieltjes met schil
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel dille, fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)
  • 2 eetlepels gemalen pompoen-, lijn-, zonnebloem- en sesamzaad met gojibes (Linwoods)
  • Crème-fraîche naar smaak
  • Zout & peper

Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Verwarm de olijfolie in een grote (soep)pan en fruit hier in de uit tot hij glazig is. Voeg de knoflook toe. Kook de krieltjes in de schil gaar in 15 tot 20 minuten. Snijd ze doormidden en gooi in de pan bij de ui. Maak de bietjes schoon, snijd deze in blokjes en voeg toe aan de ui en knoflook. Bak het geheel ca. vijf minuten door. Voeg de fijngesneden dille toe samen de bouillon. Breng het geheel aan de kook en kook voor 20 minuutjes zachtjes door. Doe vlak voor het blenderen of staafmixen de twee eetlepels gemalen zadenmix er bij voor de extra vezels en essentiële voedingsstoffen.

Pureer het geheel in de blender of gebruik een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Schep in grote kommen en garneer met de crème-fraîche en een takje dille.


var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...