Wednesday, 10 July 2013

Frittata met aardappel, artisjok, en spinazie

Frittata is een echt left-over gerecht. Alle Italiaanse mama's maakten het vroeger met de kliekjes van de dag daarvoor. Het werd voornamelijk gemaakt met de overgebleven pasta en/of groente maar vlees kan er ook in worden gebruikt. Tegenwoordig is het steeds vaker een vers bereid gerecht in plaats van gemaakt van kliekjes, wat natuurlijk niet wegneemt dat het zich daar wel uitstekend voor leent.

Deze versie bestaat niet uit kliekjes maar uit een heerlijke verse combinatie van aardappel, artisjok, spinazie en geitenkaas. Je kan het serveren als een op zichzelf staand gerecht of als bijgerecht. Als lunch of hoofdgerecht en ideaal voor bijvoorbeeld een picknick. Al met al lekker veelzijdig en dus ook lekker om koud te eten als left-over van de left-overs.


Frittata met aardappel, artisjok en spinazie (4 personen)

  • 6 eieren
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g aardappelblokjes, voorgegaard
  • 300 g  verse spinazie (ontdooit uit de diepvries kan eventueel ook, goed uitknijpen)
  • 1 blik artisjokharten (uitgelekt)
  • 100 g geitenkaas, zachte
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels fijngesneden verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper & zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Fruit in een koekenpan in de olie de ui tot deze glazig is. Doe de spinazie er bij en laat zachtjes slinken. Snijd de artisjokharten in vieren en voeg toe aan de pan. Meng de aardappeltjes er door en haal van het vuur.

Verdeel het groentemengsel over een kleine ronde ovenschaal. Verkruimel de geitenkaas erover en strooi de munt over het mengsel. Klop de eieren los met de chilivlokken, zout en peper los in een kom. Schenk het eimengsel er over en bak in de oven in 25 - 30 minuten goudbruin.

Lekker met een frisse salade.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...