Monday, 15 April 2013

Spicy tomaten-paprikasoep met kokosroom en zilvervliesrijst

Soms heb je inspiratie nodig. En waar vind je die? Je kan een kookboek openslaan, een tijdschrift pakken of even googlen. Een zee van foodblogs om uit te vissen. Een van de blogs waar ik fan van ben is 101 cookbooks. Een prachtige layout, mooie pure ingredienten en heerlijke recepten. De schrijfster Heidi Swanson is dit blog begonnen met het volgende motto: When you own over 100 cookbooks, it is time to stop buying, and start cooking. Want ondanks dat grote aantal betrapte ze zichzelf er op iedere keer hetzelfde te koken (heel herkenbaar!).

In de loop van de tijd zijn Heidi's recepten steeds meer gericht op het gebruik van whole foods wat het gebruik van ingrediënten de meest pure vorm betekend. Dus biologisch, onbewerkt en natuurlijk. Daarmee maakt ze prachtige gezonde gerechten. Echte en pure smaken die je een super goed gevoel geven. Ze heeft aandacht voor mooie natuurlijke producten zonder dat het geiten-wollen-sokkerig wordt. Me like!

De tomaten-paprikasoep van vandaag is een aanpassing van haar geweldige Simple tomato soup.


Spicy tomaten-paprika met kokosroom en zilvervliesrijst (4 personen)

  • 3 blikken biologische hele tomaten op sap
  • 1 pot gegrilde rode paprika, uitgelekt
  • 3 theelepels garam masala
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 2 grote gele uien, gepeld en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel agavesiroop
  • Zout

In een grote pan doe je de olijfolie en gesnipperde ui. Bak deze glazig in een minuut of 10 tot ze zacht zijn. Doe de knoflook erbij een bak 2 minuten mee.

Daarna de kruiden erbij en bak even mee voor 30 seconden. Goed blijven roeren. Nu kunnen de tomaten en de paprika erbij en vul aan met 3 blikken water. Breng aan de kook en kook zachtjes door voor 15 minuten. Pureer de soep in een blender of met de staafmixer. En breng op smaak met zout en de agavesiroop.

Tip: Om de soep lekker gevuld te maken kun een schep rijst op de bodem van de kom scheppen en de soep er overheen scheppen. Voor de rijst heb ik een mengsel van zilvervliesrijst en rode rijst genomen. Super lekker!
Tip: Heidi geeft verschillende suggesties om de soep nog lekkerder mee te maken. Als topping kun je verschillende dingen kiezen. Bijvoorbeeld een fijne scheut kokosroom of creme fraiche. Oregano-olie (zelf gemaakt) of geroosterde amandelen. Een gepocheerd eitje, een snee geroosterd brood of verse kruiden. Ook lekker met bijvoorbeeld feta of geitenkaas er boven verkruimeld. Wees creatief en combineer!


0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...