Sunday, 31 March 2013

Super smoothie, super lekker en super simpel!

Sinds een aantal weken is deze smoothie een van mijn favorieten voor het ontbijt. Voorheen was ik niet zo'n ster in ontbijten. Ten eerste kwam het steevast veel te vroeg. Niet wakker, geen trek, geen zin. Het kwam er in de praktijk dus altijd op neer dat ik pas op werk mijn eerste maaltijd van de dag nuttigde. Vaak bestaande uit een croissant of chocoladebroodje en verse jus van de Ap, al met al meer een suikerboost dan dat voedzaam was.

Maar de honger was gestild en daar gaat het toch om. Dan nog even lunchen met een gort droog broodje uit de afschuwelijk dure kantine en we waren over de helft van de dag. Tussendoor natuurlijk wel genoeg (meestal groene) thee om het vochtpijl hoog te houden om dan zo tussen een uur of een en drie uur te vechten tegen de after lunch dip! Herkenbaar? Ik dacht het wel.

Maar sinds ik bewuster ben gaan eten, dus minder "snelle"  en geraffineerde koolhydraten, minder suiker en kant-en-klaar producten merk ik dat van die dip geen last meer heb. Om de dag goed te starten hier een fijn recept voor een zeer lekkere en voedzame smoothie die je suikerspiegel niet laat stuiteren.

Super smoothie (1 persoon)

  • 100 - 200 ml magere biologische yoghurt
  • 100 g bevroren vruchten, vers mag ook (frambozen, blauwe bessen of wat je lekker vindt)
  • 1 sinaasappel, uit geperst of 100 ml water
  • 1 eetlepel agavesiroop (als je geen sinaasappelsap gebruikt)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel gemalen lijn-, pompoen-, zonnebloem- en sesamzaad met gojibes (Linwoods)
  • 1 eetlepel hennepzaad
  • 1 maatschepje macapoeder

Gooi de yoghurt, vruchtjes en sinaasappelsap in de blender. Schep daarbovenop de zaden en het macapoeder en mix het geheel goed in de blender. Als je de smoothie te dik vind kun je hem altijd aanlengen met water.

Tip: Eet hierbij een boterham van zuurdesembrood besmeerd met bijvoorbeeld avocado en een plakje kipfilet. And you're good to go!
Tip: Nooit gedacht dat ik dit ooit zou zeggen maar uiterst handig hierbij in plaats van een blender is een... Ja, ja: Magic Bullet of liever nog een Magic Maxx (heeft een sterkere moter)! Past precies alles in voor een groot glas met overheerlijke smoothie :) Gewoon een van marktplaats halen zoals ik gedaan heb.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...