Wednesday, 4 April 2012

Pompoenpesto

Een beetje Happinez kan ik wel gebruiken. Vandaar ook dat ik het blad regelmatig in huis haal. En al is het soms een beetje te zweverig naar mijn smaak toch staan er heel wat fijne artikelen in. Het tweede nummer van dit jaar heeft als thema: Alles is Liefde (leuke film ook nog). En dan niet alleen over de meest bekende erotische liefde maar vooral over onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, je naasten of volslagen vreemden. Liefde voor het leven en simpelweg zijn wie je bent als persoon.

Naast al deze mooie artikelen kwam een recept tegen voor pompoenpesto. Heerlijk leek me dat alleen het recept klopte niet helemaal. In de ingrediƫntenlijst stond alleen zonnebloemolie vermeld en in de beschrijving stond olijfolie. Daarnaast miste ik de kaas die ik essentieel acht voor een pesto. Dus heb ik er mijn eigen draai aangegeven.Pompoenpesto (wederom lekker veel)

 • 600 g flespompoen, geschild
 • 60 g amandelen
 • 1-2 teentjes knoflook
 • 8 blaadjes basilicum
 • 75 ml olijfolie
 • 75 g manchego, geraspt
 • 25 g parmezaan, geraspt
 • Zout & peper

Bak de in stukken gesneden pompoen in 5 ml olijfolie tot deze beetgaar is en een beetje bruin geroosterd is. Laat afkoelen en doe in de blender samen met de knoflook, amandelen, basilicum en olijfolie. Pureer tot een grove mix en voeg de kaas toe. Pureer verder tot de gewenste smeuĆÆgheid (hoe korter hoe grover de pesto) Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Lekker op brood of toast bij de borrel.
Tip: Schep door een bord met verse pasta en serveer direct. Garneer met wat geraspte parmezaan, verse basilicum en wat olijfolie.

3 comments:

 1. Yum: ben gek op pompoen, manchego en parmezaanse kaas! Lijkt me erg lekker dit, zeker door de pasta!

  ReplyDelete
 2. @Kelly @ Kell's Kitchen Ik heb hem net even getest over de pasta :D Smaakt super na een pittige roeitrianing in de regen.

  ReplyDelete
 3. O wat een goed idee om pompoenpesto te maken! En met al dat extra's wat jij erin hebt gegooid moet het haast wel lekker worden (want inderdaad wat is een pesto zonder kaas??)

  ReplyDelete

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...