Thursday, 23 February 2012

Pannekoekjes met geraspte appel, krokante spek en honing

Nog twee nachtjes slapen dan is het eindelijk zover! Dan krijg mijn eerste onderricht in styling en fotografie voor foodbloggers. Toen er begin januari een twitterbericht op het scherm van mijn mobiel voorbij schoof met de oproep voor deelnemer voor de workshop wist ik het meteen. Dat moet ik doen. De foto's die ik nu maak zijn niet per definitie slecht maar het kan altijd beter. En een keer uitgelegd krijgen hoe ik dat kan doen, is natuurlijk nooit verkeerd.

Natuurlijk heb ik er heel veel zin en ik ben zeer benieuwd wat ik er ga leren, zaterdag laat ik jullie de bevindingen weten. Hoe het licht in te zetten en hoe mijn camera te gebruiken maar ook welke spullen te gebruiken voor de aankleding en het opbouwen van een goede foto. Veel van de aankleding valt en staat met het hebben/kopen/lenen van leuke props. En ook daar wordt, tot grote ergernis van mr. X, aan gewerkt. Te vaak sta ik bij de Dille & Kamille, DOK of andere winkel om de bescheiden collectie aan te vullen. Ook zoek ik op markten, antiek of rommel, naar tweedehands of vintage spulletjes.
Al die leuke bordjes, kopjes, mesjes etc. zullen wel van pas gaan komen als ik straks, na afloop van de workshop, helemaal beslagen ten ijs kom. Om zo'n intensieve en met eten gevulde dag door te komen, gaat er niets boven een stevig ontbijt.


Pannenkoekjes met geraspte appel, krokante spek en honing (4 personen)

  • 1 appel, geraspt
  • 250 g bloem
  • zout (mespuntje)
  • 2 eieren
  • 400 ml karnemelk
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 12 plakjes spek
  • Honing
  • Boter

Roer in een beslagkom de bloem, zout en bakpoeder samen met de eieren door elkaar. Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe en roer iedere keer goed door tot een glad beslag ontstaat. Roer de appel er door en laat 15 minuten rusten. Doe een beetje boter in een hete pan en bak per drie aan beide kanten goudbruin. Bak in een andere pan de spek uit en laat uitlekken op keukenpapier. Leg per persoon drie pannenkoekjes op een bord en leg er drie plakjes spek bij. Doe wat kleine stukjes boter op de pannenkoekjes en  besprenkel met honing. Serveer direct.


Tip: Je kunt de honing ook vervangen door stroop, Ahorn siroop (Maple syrup) of Golden syrup.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...