Saturday, 25 February 2012

Lekker workshoppen

Vandaag was de workshop fotografie en styling voor foodbloggers! En leuk dat het was... en super leerzaam. Mijn spiegelreflexcamera was tot op heden een groot mysterie voor me. Meestal nam ik een foto op goed geluk. En soms had mijn SLR een verrassing voor me in petto. Dan wilde hij bijvoorbeeld niet te dichtbij het object. Of de focus was niet op het juiste punt. Ik deed eigenlijk altijd maar wat en paste indien nodig later de kleuren aan, voor zover dat kon.

Maar nu ben ik een verlicht mens. Een tipje van de fotografiesluier is op gelicht. Niet dat ik het nu tot in de puntjes beheers maar ik heb mijn camera wel heel veel beter leren kennen. En dat is erg aangenaam. Ook voor wat betreft de styling zijn er fijne tips gegeven. Zoals het gebruik van bijvoorbeeld wijnglazen, lastig want vaak te hoog en dus moeilijk in beeld te brengen als dicht op je object fotografeert.

Nu moet ik het nog in praktijk gaan brengen zonder begeleiding, ben benieuwd of het me gaat lukken. Gelukkig krijgen we nog een boekje met alle tips en trics zodat we zo nu en dan nog even kunnen spieken. Leuk was het ook om eens de gezichten achter het blog te zien en te horen  wat  hun achtergrond is en waarom ze aan een foodblog begonnen zijn. Door alle goede zorgen van Simone (Jungefrog) en Alexandra (Alexstyling) was het een interessante, leerzame en vooral ook gezellige dag en het smaakt naar meer. Een echte aanrader dus!En tatadada!!! Zie hier het resultaat, ik ben er best trots op. Nu lekker blijven oefenen.


5 comments:

 1. Ik vond je foto's al mooi en nu gaan ze nog mooier worden. Tip: zet je foto's wat groter op je blog, komen ze mooier uit en jouw foto's mogen gezien worden!
  groeten, Caroline

  ReplyDelete
 2. Leuk om te lezen Kathalijne! We zijn natuurlijk blij dat je het leuk hebt gevonden en niet te vergeten nuttig.. ;)
  Het ziet er in ieder geval al top uit wat je hebt gemaakt gisteren! En mocht je nog vragen hebben dan weet je ons te vinden!

  ReplyDelete
 3. Mooi blog Kathalijne!De foto's zijn nu al mooi, dus dat belooft wat! Je blog staat bij mijn favorieten.
  groetjes, Martine

  ReplyDelete
 4. Dank voor alle complimenten! Ik ben er zelf ook blij mee :) @caroline ik heb ze nu groter erop staan.
  @Junglefrog als nog iets wil weten dan geef ik een gil. Eerst maar een keertje een dhspc-tje gaan proberen :)
  @Martine wat leuk om te horen, ben benieuwd naar jouw foto's!!!

  ReplyDelete
 5. Hey 'partner in crime' ;-),

  het zijn mooie foto's geworden! Heb zelf ook 'n blogpost geschreven over de workshop. Vond 't gezellig je te leren kennen en met je samen te werken! Veel plezier met foto's maken en het vinden van leuke props!

  ReplyDelete

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...