Wednesday, 4 January 2012

Gelukkig Nieuwjaar en Spruitjes à la Bocuse

Het nieuwe jaar is nu vier dagen oud! Rest mij natuurlijk niets anders dan iedereen het beste te wensen voor 2012. Hopelijk wordt het een jaar waarin dromen uitkomen met vele mooie momenten en waarin geluk, hoop en liefde gedeeld kan worden met dierbaren. Een jaar waarin hopelijk weinig tegenslagen en verdriet op ons pad komen en natuurlijk een jaar waarin we kunnen waarderen wat het leven te bieden heeft. Maar bovenal een jaar waarin we veel mogen proeven, genieten, beleven en nieuwe culinaire ontdekkingen mogen doen. 2012, bring it on!

Tijd ook om de goede voornemens eens even op papier te zetten. Bij velen is dat natuurlijk het bekende rijtje stoppen met roken, afvallen, gezonder eten of beginnen met sporten. En al zou die laatste ook voor mij op moeten gaan is dat bij mij natuurlijk ook nog meer lekkere recepten delen, meer twitteren en meer lezers krijgen. Dat wat betreft het blog. Daarnaast zijn er nog een aantal dingen die ik dit jaar zou willen doen een cursus foodstyling en foodfotografie, een cursus/opleiding tot masseur en een eigen webshop opzetten. Over een jaar maar eens kijken wat er van gekomen is.

Een van de voornemens waarbij ik hopelijk kan helpen is gezonder eten want sinds gister heb ik een overzicht op het blog met de seizoensgroenten. Zo weet je altijd wanneer welke groente op zijn best is en ook volop verkrijgbaar is. Lekker en goed voor de portemonnee. Om zelf de eerste aftrap te nemen beginnen we dan ook met een verrukkelijk recept voor spruitjes, helemaal van dit seizoen en in tegenstelling tot wat velen vinden, worden spruitjes met dit recept echt superlekker. Maar wat wil je ook als de dressing is afgekeken van Paul Bocuse himself!


Spruitjes à la Bocuse (4 personen)

  • 500 g spruitjes, schoongemaakt
  • 2 eieren
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 theelepel tabasco
  • 1/2 theelepel suiker

Bak de spekjes uit tot ze krokant zijn. Snij de spruitjes eenmaal door midden en kook ze beetgaar in 8 minuten. Zet de eieren tegelijkertijd op en kook in 8 minuten half hard (kunnen ook bij de spruitjes in de pan). Maak intussen de dressing door de mayonaise, olie, azijn, citroensap, mosterd, tabasco en suiker door elkaar te roeren tot een saus.

Giet de spruitjes af en laat de eieren schrikken. Pel de eieren en hak of prak in kleine stukjes. Meng de spruitjes met de spekjes en ei. Schep naar smaak de dressing over de spruitjes en meng goed. Serveer direct.


Tip: Deze spruitjes smaken ook heerlijk lauw of koud als een salade.
Tip: De spruitjes kunnen ook goed vervangen worden door sperziebonen, doe dan nog een 2 heel fijngesnipperde sjalotjes door de boontjes, spekjes en ei.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...