Saturday, 30 July 2011

Boeuf Bourguignon

Afgelopen week was ik met Mr. X en familie een weekje in Knokke. Knokke is een een van de mooiste badplaatsen in België en het was, ondanks dat het weer niet altijd meewerkte, een aangenaam vertoeven. Zeker vast omdat ik voor een aantal van mijn favoriete bezigheden, zoals shoppen en lekker eten, in Knokke aan het juiste adres ben. Onze Zuiderbuurtjes hebben namelijk het gebied van zowel mode maar vooral ook culinair een verfijnde smaak.

Thursday, 21 July 2011

Paddenstoelenpaté met toast

De afgelopen dagen waren zwaar op culinair gebied, boeken vol met suggesties maar toch geen idee wat je moet maken. Ik heb heerlijk twee weken vakantie en had me voorgenomen om heel veel te gaan experimenteren in de keuken. En natuurlijk leuke berichten er over te schrijven voor het blog. Maar is het er tot vandaag nog niet van gekomen. Shame on me!!! Al heb ik de laatste dagen toch mijn best gedaan in de keuken, vraag maar aan mr.X.

Friday, 15 July 2011

Muffins met frambozen en witte chocolade


Een paar weken geleden heb ik een heerlijk ontbijtje gepost, Hangop met zomerfruit en honing. In dat recept heb ik lijnzaad gebruikt voor de smaak maar ook voor de vulling en vezels. Dus nu staat er een pak met gebroken lijnzaad in de kast. Tijd om eens uit te zoeken wat je er nog meer mee kunt dan door de yoghurt roeren. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken in koekjes, brood, pannenkoeken, je eigen muesli of overheerlijke muffins.

Friday, 8 July 2011

Tonijntapenade



Thank god it's friday!!! Het is weer weekend en wat doen velen om die in te luiden, juist de Vrijmibo. Met wat collega's nog even een drankje doen op het terras. En bij de borrel hoort natuurlijk een snack. Het liefst uit de frituur dus kom maar op met de biba's (bitterballen), kaasstengels, kipnuggets, vlammetjes et cetera.

Saturday, 2 July 2011

Quinoasalade met haricots vert, tuinbonen, ertwen en zoete aardappel

Een paar weken geleden schreef ik over een aantal “maagdelijke” ingrediënten. Producten die nog niet eerder in mijn keuken zijn gesignaleerd. Filodeeg was daar een van maar ook het supergraan quinoa heeft nog niet de eer gehad om een plekje in mijn voorraadkast te krijgen. Door de verschillende blogs die ik volg had ik er al veel over gelezen en stond het hoog op de to-do-list. Maar zoals dat vaak gaat in het drukke leven van alledag grijp je terug op wat je al kent en is experimenteren er niet bij. Dus nu maar de stoute schoenen aan!
var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...