Tuesday, 31 May 2011

Eton Mess; Aardbeien met slagroom "the British way"




De Engelsen hebben heerlijke tradities en zeker qua eten. Denk aan de high tea, de sunday roast of de strawberries & cream van Wimbledon. Dit echte Engelse toetje word traditioneel geserveerd op Eton College tijdens de jaarlijkse cricketwedstrijd tegen de studenten van Winchester College op 4 juni.

Wednesday, 25 May 2011

Kofta; in dit geval de Griekse versie

Ik kook graag maar soms heb je even geen zin. Je kent het wel te druk, te moe, te weinig inspiratie dan is alles te. Op zo'n moment is het heel fijn als iemand anders de pollepel van je overneemt en achter de kachel gaat staan. Ik was dan ook aangenaam verrast toen Mr. X zich gister vrijwillig aan bood als Masterchef. En Kofta is wat hij heeft gemaakt.

Thursday, 19 May 2011

Pompoen-muntrisotto

J.O. is in Nederland. Jamie is going Dutch. En hij spreekt tegenwoordig ook Nederlands! Weken, maanden heb ik er op moeten wachten maar nu is het dan eindelijk zo ver. Hij ligt in de winkel: "The Italian issue". Meteen kopen natuurlijk. En vol verwachting door bladeren.

Monday, 16 May 2011

Spaghetti a la Carbonara

Wel room of géén room? Gebruik je een heel ei of alleen de dooier. Over de ingrediënten van de echte of originele spaghetti alla carbonara wordt vaak getwist. Maar zoals natuurlijk bij alle recepten leiden er vele wegen naar Rome. En laat daar nu net de oorsprong van dit gerecht liggen.

Friday, 13 May 2011

Tori teriyaki

Een keer wat oosters is ook wel eens lekker. Zelf neig ik in de keuken altijd meer naar het mediterraans of het midden oosters. Maar een hapje Japans gaat er op zijn tijd ook wel in. Zeker sushi vind ik heerlijk. Maar omdat het maken daarvan zo'n tijdrovend klusje is, is dat voor een vrijdagavond geen optie. Na een drukke werkweek is het fijn om niet al te lang in de keuken te hoeven staan. Vandaar deze tori teriyaki. Lekker en snel.

Tuesday, 10 May 2011

Indiase eiercurry met raita en naan

Pasen is toch al weer een paar weken geleden maar afgelopen weekend leekt het er bij ons toch verdacht veel op. Eieren, heel veel eieren. Een dozijn plus vijf. Hoe kom je er aan en belangrijker nog hoe kom je er weer vanaf.

Sunday, 8 May 2011

Restaurant 10-daagse Den Haag

Er is weer wat leuks op culigebied te beleven: op zondag 15 mei begint de Restaurant 10-daagse in Den Haag. Tien dagen de gelegenheid om kennis te maken met mooie Haagse restaurants voor  €29,95 (en bij sterrenzaken voor €34,95).

Saturday, 7 May 2011

Artisjok-bonenspread

Dat bijna alles uit de natuur is op de een of andere wijze eetbaar is of anders wel eetbaar te maken is, is bij velen wel bekend. Toch zijn er heel wat dingen waar bij de associatie niet meteen met eten is. Neem bij voorbeeld bloemen. Prachtig voor in het veld, de tuin of in een vaas op tafel maar tegenwoordig toch ook steeds vaker op ons bord. Soms als decoratie, ook regelmatig om op te eten.

Tuesday, 3 May 2011

American Cookies: Witte chocolade & Macademia

Koekjes zijn er in vele soorten en maten. Kaakjes, biscuitjes, roomboterkoekjes, zandkoekjes, lange vingers en zo kan je nog wel even doorgaan. Koekjes zijn lekker, maar zelfgemaakte smaken toch het aller lekkerst. Heerlijk bij de thee de trommel op tafel en bij deze American Cookies kan je het gewoon niet bij een laten. En dat is maar goed ook want die oubollige Nederlandse traditie van één koekje bij de koffie is zo 2010.
var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...