Wednesday, 27 April 2011

Pittige salade van kikkererwten, tomaat en feta

Ik heb best veel kookboeken, 81 om precies te zijn (en nog een aantal op de verlanglijst). Maar ondanks deze enorme bron aan inspiratie komt het toch regelmatig voor dat ik niet weet wat ik moet koken. Veel van deze boeken heb toch zeker een keer van voor naar achter doorgelezen. Maar vanwege tijd gebrek komt het er vaak niet van om iets uit die boeken te koken.

Monday, 25 April 2011

Oeuf en cocotte (Eierpotjes)

Een ei is geen ei... Met Pasen eten we eieren, die traditie komt vooral voort uit lenterituelen van de natuurgodsdiensten. Maar ook het Christelijke vasten heeft hieraan bijgedragen. Het was tijdens het vasten verboden om eieren te eten en die werden dan op gespaard tot Pasen. Daarbij werden de oudste eieren gebruikt om te versieren.

Saturday, 23 April 2011

Pasta met saffraan, gerookte zalm en garnalen

Gister  (Goede vrijdag) werd ik wakker gebeld door collega D., die momenteel geniet van de laatste loodjes van haar zwangerschap. In haar stem klonk een lichte paniek en ze vroeg zich af of we wisten dat het kantoor onbereikbaar was. Ze had iedereen al geprobeerd maar kreeg niemand te pakken behalve het gruwelijke bandje wat sinds kort geïnstalleerd is (zeer klantvriendelijk, not!). Ze wilde ons, Miss K. en collega B., bedanken voor het kaartje dat we hadden gestuurd.

Monday, 18 April 2011

Hambrugerzzz!

Wat een heerlijk weekend was het weer, weinig op de agenda dus even lekker bijkomen. Gister hebben we (Mr. X en moi) een heerlijk rondje door de stad gemaakt, op zoek naar de antiekmarkt op het Lange Voorhout. Alleen die was er (nog) niet. Pas vanaf 15 mei staat die er weer. Dan maar even neuzen op de Denneweg en lekker een terrasje pakken.

Thursday, 14 April 2011

Asparagus officinalis L.

Het aspergeseizoen is vandaag officieel begonnen. We kunnen dus weer genieten van dit prachtige "witte" goud van Hollandse bodem. En wees er snel bij want je hebt maar tot 24 juni (St. Jan). Daarna mogen de overgebleven scheuten hun kopjes boven de grond laten zien om energie op te doen voor het volgend jaar.

Tuesday, 12 April 2011

Frisse doperwtensoep met munt en seranno ham

Ik hou van soep! Ik vind het heerlijk. Vooral op koude winterse dagen is er niets lekkerder dan een kom dampende, hete, goed gevulde soep. Maar goed de winter is net geweest dus dat betekent afzien zou je denken. Gelukkig zijn er ook genoeg frisse en lichte soepjes te vinden die ons in de lente en zomer gezelschap kunnen houden.

Sunday, 10 April 2011

Leve de Lente!!!

We worden gelukkig al een aantal dagen getrakteerd op prachtig lenteweer. Fijn zo'n strakblauwe lucht en met een stralend zonnetje. Bloemetjes overal, blaadjes die langzaam hun groene gezichtjes laten zien. Alles weer heerlijk fris. Sommige dagen zijn al bijna zomers te noemen. Hopelijk is het een voorbode voor wat ons deze zomer te wachten staat. Of gaan deze zonne-uren af van het jaarlijkse Nederlandse quotum en zijn we nu kruid aan het verschieten voor de zomer?

Tuesday, 5 April 2011

Running Dinner

Afgelopen vrijdag had ik een "Running Dinner". Altijd leuk want elke gang wordt volgens een strak schema op een andere locatie gegeten. Echter er zat nog een addertje onder het gras. De uitdaging: ieder koppel kookt ook in andermans keuken. Het is in zekere zin een soort van Russisch roulette, want je hebt geen idee wat voor keuken je kan aan treffen. Zeker niet het moment om ingewikkelde of experimentele gerechten te gaan maken. En om de druk nog eens extra te verhogen heb je ook hooguit 1,5 uur de tijd om gerecht te koken èn op te eten.
var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...