Tuesday, 27 December 2011

Winterse warme witte chocolademelk

Eigenlijk ben ik er een beetje te laat mee maar het liep de afgelopen dagen net even anders dan gepland. Op tijd begonnen met voorbereiden maar toch, door een toet die maar niet wilde opstijven, kom je uiteindelijk in tijdnood. Dus het goede voornemen om beide kerstdagen een recept te posten is gesneuveld. Een van die recepten was deze heerlijke chocolademelk.

Vanwege de witte chocolade, sinaasappel, kruidnagel en kardemom krijgt het toch de prachtige naam: "Dreaming of a White Christmas"-chocolademelk. En dat moet best kunnen zo op 3de kerstdag. Door de witte choco wordt het een rijke volle chocolademelk die fluweelzacht aanvoelt. En met de zachte tonen van sinaasappel, kruidnagel en kardemom wordt het net even volwassener en frisser. Het geeft dan ook een warm, rijk en kerstig gevoel. En voor de liefhebber kan er natuurlijk ook nog een drupje rum in. Enjoy!


"Dreaming of a White Christmas"-chocolademelk  (1 persoon)

  • 1 beker volle melk
  • 1 kardemompeul
  • 1 kruidnagel
  • Schil van een halve sinaasappel
  • 50 g witte chocolade

Doe de melk in een steelpannetje en verwarm met de kardemom, kruidnagel en sinaasappel tot het kookt. Laat het geheel 2 minuten trekken. Voeg de chocolade toe en roer goed door tot de chocolade gesmolten is. Kook nog 1 minuut en verwijder de sinaasappel, kardemom en kruidnagel. Giet de melk in de beker en garneer eventueel met stijfgeslagen slagroom en wat witte chocolade krullen.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...