Monday, 5 December 2011

Speculaasbrokken

De sint is dit jaar erg geschrokken
er is iets mis met de speculaasbrokken

Het was laatst zelfs in het journaal
de brokken van de plaatselijke super die zijn het niet helemaal

Ze zouden niet naar echte speculaas smaken
het is dan ook eigenlijk beter ze zelf te maken

Of uiteraard van de bakker op de hoek
ook dat is andere en heerlijke koek

Maar voor degene met wat inspiratie
is het hoog tijd voor een eigen creatie

En dan nu, ik denk dat je het doorhebt
zelf aan de slag met de fijne recept




Speculaasbrokken (lekker veel)

  • 300 g bloem
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 200 g boter, koud en in blokjes
  • 10 g bakpoeder
  • 15 g koek- en speculaaskruiden
  • 2-3 eetlepels room
  • 30 amandelen
  • 2 eetlepels melk

    Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en koekkruiden. Doe hierbij de boter en kneed het geheel met je handen tot een bal. Voeg de room toe tijdens het kneden, dit maakt het deeg wat soepeler. Dit kan ook met de foodprocessor en gebruik dan de messen om het deeg te kneden.

    Laat het deeg afgedekt in koelkast minstens één uur rusten. Maar de brokken worden lekkerder als je het deeg een nachtje in de koelkast legt. Rol het deeg uit op een vel bakpapier. Garneer met de amandelen en bestrijk met de melk. Bak in een voor verwarmde oven op 175 °C voor 30-35 minuten.

    1 comment:

    1. Lekker! Klinkt waarschijnlijk vreemd maar ik moet binnenkort nog speculaasbrokken fotograferen dus dan heb ik vast een lekker recept!

      ReplyDelete

    var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...