Saturday, 15 October 2011

Mmmmmmmmmm, Mangosmoothie!

Wakker worden of opstaan is geen hobby van mij. Doordeweeks gaat de wekker steevast te vroeg waardoor ik bekend sta als een echte snoozer. Ik mep die wekker toch tenminste drie keer uit voordat ik überhaupt er over denk om een voet buiten deken te steken. En door al dat gesnooze moet ik mij in het verdere ochtendritueel altijd het apelazarus haasten. Dus wat is er dan makkelijker om het ontbijt uit te stellen tot achter de computer op kantoor.

Tijd om rustig te eten is er dus niet bij. Maar ook het zelf maken kost te veel tijd. In het gejakker eindig altijd bij de Ap-to-go voor een kleffe croissant of een te lang gebakken platgeslagen pain au chocolat. Die gaat dan mee naar kantoor om te worden genuttigd met een kop thee. Niet echt een verantwoord ontbijt en al helemaal niet volgens het Voedingsbureau. Ik heb wel eens geprobeerd om voor het slapen gaan wat bammetjes te klussen zodat ze dan klaar liggen om tijdens de morning rush naar binnen gepropt te kunnen worden. Maar ook dat was geen succes het brood is meestal te droog om te weg te krijgen. Een vloeibare substantie is waarschijnlijk beter dus misschien dat deze smoothie dat wel het juiste haast-ontbijt is!

Mangosmoothie (2 personen)

  • 1 mango, schoon en in stukjes
  • 40 ml sinaasappelsap
  • 4 eetlepels griekse yoghurt
  • 2 theelepels suiker of honing

Maak de mango schoon en gooi samen met de andere ingredienten in de blender. Even laten draaien en tadaa... Een mango smoothie, lekker!

Dus als het zo simpel is dan zou je denken dat je dit de avond van te voren wel even kan maken. Dan heb je het in de ochtend zo voor het grijpen staan om te drinken tussen de bedrijven door.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...