Saturday, 8 October 2011

Kastanjechampignon met Bleu d'Auvergne en spekkrokantjes

Vermaak voor de mond! Beter bekent onder de franse term amuse of eigenlijk amuse-bouche of amuse-gueule. Een prachtige naam voor de eenhapshapjes die geserveerd worden tussen de gangen van een menu door. In veel restaurants krijg je ze tegenwoordig vaak voorafgaand aan het diner als klein voorproefje op de kunsten van de kok om de smaakpapillen te prikkelen en de spijsvertering op gang te brengen.

Deze heerlijkheden komen in oneindig veel variaties en gedaanten voor en worden vaak geserveerd op lepels, kleine schaaltjes of in kleine glaasjes. De ingrediënten zijn meestal toch wat luxueuzer dan bij een "gewone" borrelhap en zorgen vaak voor ware smaakexplosies in de mond. Het maakt daardoor de gelegenheid vaak extra feestelijk. Al vast wat inspiratie voor de aankomende feestmaand. En hoe leuk is het om in december je vrienden te verrassen met bijvoorbeeld een amuse-diner.



Kastanjechampignons met Bleu d'Auvergne en spekkrokkantjes

  • Kastanjechampignons
  • Bleu d'Auvergne
  • Biologische spekreepjes
  • Rucola
  • Citroensap, honing en olijfolie

Snijd de spekjes fijn en bak ze tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. Maak de champignons schoon en verwijder het steeltje. Vul de champignons met kaas en zet in een ovenschaal. Bak in een oven op 200 °C voor 10 minuten. Leg in de tussentijd wat rucola op de lepels en roer het citroensap, honing en olijfolie door elkaar. Haal de champignons uit de oven en leg op elke lepel een champignon. Besprenkel met de dressing en strooi de spekjes er over. Serveer direct.

2 comments:

  1. Leuk recept en lijkt mij erg lekker. Ik vind je foto's ook mooi.
    groeten, Caroline

    ReplyDelete
  2. Ha Caroline, Dank voor het compliment! Altijd leuk als het wordt gewaardeerd :) Groetjes Kathalijne

    ReplyDelete

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...