Monday, 8 August 2011

Voor Marie! Krabsalade met grapefruit, avocado en ei

Lang, lang, lang geleden op een warme en mooie zomeravond heeft een meisje een keer voor een van haar vriendinnen gekookt. Het was een overheerlijke salade van krab, grapefruit en ei. Het vriendinnetje vond het lekker en na afloop vroeg of ze het recept kon krijgen. "Natuurlijk!" zij het meisje "Ik zal het je wel toesturen.". Maar het meisje had het druk en ze vergat de belofte en tot nu heeft het vriendinnetje het recept nog niet gekregen.


Dat is het verhaal achter deze fijne zomerse salade die ik ook in een Super-de-Boerblaadje tegenkwam. Ik denk dat menigeen zich er in kan herkennen. Je bent met wat vriendinnen of vrienden aan het genieten van een zalig homemade diner en belooft na afloop plechtig de recepten uit te wisselen. Maar zo als vaak komt het er dan niet (meer) van. het   Ik denk dat ik hem nu zo'n anderhalf jaar geleden voor haar gemaakt heb en ondertussen is heeft zee een nieuw huis en heeft een tweede kindje (er is gebeurt veel in de tussentijd). Hoog tijd dus om mijn belofte in te lossen.  Marie deze is voor jou en als je wil kom ik hem binnenkort weer eens voor je maken!



Krabsalade met grapefruit, avocado en ei (2 personen)

  • 250 g krabvlees (of 2 blikjes krab)
  • 1 avocado
  • 1 grapefruit
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 halve eetlepel grove mosterd
  • 1/2 theelepel honing
  • 2 eetlepels goede olijfolie
  •  2 eetlepels bieslook, fijngesneden
  • Peper & zout

    Pel de twee eieren en snij ze ei in partjes. Laat intussen, als je krab uit blik gebruikt, de krab uitlekken en verwijder de eventuele balijnen. Klop in een ruime kom de mosterd en honing door de olijfolie.Schil de grapefruit en snij het vruchtvlees met een scherp mes tussen de vliezen uit. Knijp het sap boven de olijfolie uit de vliezen. Was en knip de bieslook fijn. Schil en snij de avocado lange parten.

    Verdeel het krabvlees over twee borden  en verdeel hierover de grapefruitpartjes, de avocado en het ei. Strooi hierover de kleingesneden bieslook en besprenkel met de dressing. Breng op smaak met zout en peper

    0 reacties:

    Post a Comment

    var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...