Friday, 19 August 2011

Tuna melt

Wij Nederlanders zijn niet zo goed in lunchen, eigenlijk helemaal niet goed zelfs. Je kent het wel het wel bekende lunchtrommeltje van thuis meegenomen of meegekregen. Met daarin samengeperst kleffe bammetjes met kaas of boerenmetworst, echt Hollands. Of we rennen met zijn allen naar de bedrijfskantine en ook die staat meestal niet bekend om zijn culinaire hoogstandjes. Dat doen ze over de grens toch wel beter, neem nu onze zuiderburen zelfs die hebben al meer lunchcultuur dan wij. En hoe zuidelijker je komt hoe beter het wordt.


Er is eigenlijk ook niets fijner dan om de bammetjes de bammetjes te laten met een L.B.D.D. oftewel lunch buiten de deur. Een van de uitwijkplaatsen, om de "pakjes-en-zakjes-soep" uit de kantine te ontvluchten, is. B.E.P. (staat voor Bettina en partners) een fijne lunchroom op de Herengracht in Den Haag. Afgelopen week heb ik daar een heerlijke warme panini met tonijnsalade met mozzerella gegeten en dat smaakte goed. Ik hou van de combinatie tonijnsalade en gesmolten kaas, a.k.a. een Tuna Melt.

Bij B.E.P. is het altijd enorm druk rond de lunch en dat is ook goed te verklaren. Op de kaart staan lekkere gevarieerde gerechtjes waarbij valt te kiezen uit broodjes, panini's (warme broodjes van de grill), pannenkoeken en de vertrouwde uitsmijters en omeletten. Ook hebben ze overheerlijke salades en specials als een hamburger of soep. De porties zijn goed en de prijs is ook aangenaam. Ze zitten dicht bij het Centraal Station en de verschillende ministeries en, gelukkig voor mij, precies tussen de twee panden van mijn werk :). Ideaal dus om af te spreken met een collega voor een werklunch halverwege.



Tuna melt (2 personen)

  • 2 blikjes albacore tonijn, uitgelekt
  • 1 anjovisfilet, fijngesneden
  • 3 eetlepels zilveruitjes, fijngesneden
  • 3 eetlepels groene olijven, fijgesneden
  • 3eetlepels kappertjes
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepels citroensap
  • 1/2 theelepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngesneden
  • Cayennepeper
  • Peper & zout
  • 2 ciabatta broodjes
  • rucola
  • groene olijventappenade
  • 2 tomaten, in plakjes
  • Kaas in plakken (goudse, cheddar, mozzerella of ander smeltkaas)

Bak in de oven de broodjes af. Maak in de tussentijd de tonijnsalade door in een kom de tonijn, anjovis, zilveruitjes, groene olijven en kappertjes te mengen. Roer de mayonaise, citroensap, azijn en peterselie er door. Breng op smaak met de cayennepeper, peper en zout.

Haal de broodjes uit de oven en laat een beetje afkoelen. Snij open en besmeer met wat olijventappenade, leg wat rucola erop en een paar plakjes tomaat. Beleg met de tonijnsalade en de plakken kaas. Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is. Leg de bovenkant op de kaas en serveer direct.

2 comments:

  1. Ziet er lekker uit! Mooie blog trouwens, heel stijlvol :-)

    ReplyDelete
  2. Hi Eleni,

    Dank voor het compliment! Hou hem in de gaten voor nog meer lekkkers :)

    Groetjes, Kathalijne

    ReplyDelete

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...