Tuesday, 30 August 2011

Chorizo met champignons, Knoflookgarnalen en zwarte olijventapenade


Nog twee nachtjes slapen en dan ruil ik mijn 34ste levensjaar in voor mijn 35ste. En dat is een feestje waard, ik ben alleen niet zo goed in verjaardagsfeestjes. Ik vind het altijd heel leuk om naar feestjes van anderen te gaan maar er zelf een geven... Not so much!

Ten eerste nodig ik standaard iedereen te laat uit waardoor de agenda's al vol zitten met andere afspraken. Daarnaast weet in de weken voor mijn verjaardag, als vrienden vragen wat ik als cadeau zou willen, niets meer. Het hele jaar door heb ik goede ideeën maar op het moment suprême heb ik een black out.
Ik heb dan ook besloten om dit jaar in ieder geval een dagje vrij te nemen en mijn 35ste levensjaar te beginnen met lekker uitslapen. En  natuurlijk een taartje (zelf gebakken), slingers en ballonnen (aan het werk, Mr. X!). Het wordt een klein feestje a nous deux. De vrienden krijg nog wel een eigen moment ergens in oktober. Bij feestjes horen hapjes ook al is het maar voor een klein gezelschap. Dus hier wat lekkere recepten voor als je zelf een keer aan de bak moet.



Chorizo met champignons (2 personen)

  • 100 g chorizo, aan een stuk
  • 200 g biologische kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml sherry, medium dry
  • mespunt gerookte paprika (hot)

    Snij de chorizo in plakken en bak in een pan uit en haal uit pan. Snij de champignons in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte. Bak in overgebleven bakvet de champignons tot ze het grootste deel van hun vocht hebben verloren. Blus ze af met de sherry en knijp het teentje knoflook er over uit. Doe de chorizo terug in de pan samen met de paprika en laat het even geheel inkoken. Serveer warm.

    Knoflookgarnalen (2 personen)

    • 200 g verse garnalen, schoongemaakt maar met staartje
    • 2 teentjes knoflook
    • 1/2 rode peper, zonder zaadjes
    • 20 ml olijfolie

      Doe de garnalen in een cazuela (Spaans aardewerken schaaltje) en knijp de knoflook er boven uit. Snijd de rode peper goed fijn en strooi er overheen. Hussel even door elkaar en schenk de olijfolie er over. Zet 10 minuten in de oven voor op 180 C of tot de garnalen roze zijn. Breng op smaak met zout en serveer warm.

      Zwarte olijventapenade (heel veel)

      • 1 blik zwarte olijven, uitgelekt
      • 3 zongedroogde tomaatjes
      • 1 eetlepel kappertjes
      • 1 teentje knoflook
      • 2 anjovisfilets
      • Olijfolie
      • tijm
      • Zout & peper

        Doe de olijven, tomaatjes, kappertjes, knoflook en anjovis in een blender en maal grof. Doe er tijdens het draaien olijfolie bij tot het smeuïg is. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Serveer met brood.

        0 reacties:

        Post a Comment

        var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...