Tuesday, 16 August 2011

Blauwe bessen Crumble



Blauwe bes of bosbes? Ze worden vaak met elkaar verward en logisch want ze zijn familie van elkaar. De verschillen: de blauwe bes groeit in trossen en de bosbes niet. De blauwe bes heeft wit vruchtvlees, de bosbes rood. En de blauwe bes is groter en zoeter dan de bosbes. Verder allebei even lekker en beide supergezond, kleine bommetjes met anti-oxidanten, vitaminen en mineralen.


Nagerechten, niet helemaal mijn ding. Vroeger hadden we wel altijd vla of yoghurt na maar ik kan me geen echt spannende desserts herinneren. Ook zit ik meestal al vol voor dat we het toetjesstadium bereiken en daarbij helpt het waarschijnlijk ook niet dat ik niet echt een zoetekauw ben. Een kaasplankje, echter, is dan vaak wel weer om te smullen. Maar de wat meer bijzondere toet daar hou ik toch graag wat ruimte voor over zoals voor deze blauwe bessen crumble.


Blauwe bessen crumble (2 personen)

  • 200 g blauwe bessen
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel suiker
  • sap van een halve citroen

Voor de crumble:
  • 100 g bloem
  • 50 g suiker
  • 50 g boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • een snufje zout
  • crème fraiche

Begin met de crumble. Doe de bloem suiker, vanillesuiker, kaneel en zout in een kom en meng. Zorg dat de boter goed koud is en snij deze boven de kom in kleine blokjes. Meng of kneed het geheel met je handen goed door tot er een kruimelig deeg ontstaat. Zet in de koelkast om te laten rusten.

Meng in een kom de bessen met de suiker en de citroensap. Verdeel over twee ovenvaste schaaltjes. Verdeel hier de crumble over. Zet in een voorverwarmde oven van 200 °C voor 20 minuten. Serveer warm met een lepel crème fraiche.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...