Friday, 8 July 2011

Tonijntapenade



Thank god it's friday!!! Het is weer weekend en wat doen velen om die in te luiden, juist de Vrijmibo. Met wat collega's nog even een drankje doen op het terras. En bij de borrel hoort natuurlijk een snack. Het liefst uit de frituur dus kom maar op met de biba's (bitterballen), kaasstengels, kipnuggets, vlammetjes et cetera.


Mocht je nou niet met collega's de plaatselijke kroeg induiken dan kan je altijd nog thuis een fles opentrekken. Alleen even bittergarnituurtje klussen zit er dan waarschijnlijk niet in. Wellicht een chipje of een toastje met lekkere smeerseltjes zoals de artisjok-bonenspread. Deze keer een heerlijke tonijntapaeade ter aanvulling van de borreltafel.



Tonijntapenade (8 personen)

  • 1 blikje tonijn (in olijfolie)
  • 12 halfgedroogde tomaatjes (in olie)
  • 3 anjovisfilets
  • 10 groene olijven zonder pit
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 3 theelepels kappertjes
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • oregano
  • zout & peper

Doe de tonijn, tomaatjes, anjovis, olijven en kappertjes in een blender of keukenmachine en mix. Schenk er olijfolie bij tot een stevig en grof mengsel ontstaat. Breng de tapenade op smaak met het citroensap, de oregano, zout en peper. Smeer lekker dik op scrocchi (Italiaanse toastjes).

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...