Wednesday, 22 June 2011

Thaise kipburgers met komkommersalade

Vriendinnetje A. is net weer terug van een reis door Vietnam, Cambodja en Laos. Afgelopen vrijdag was het dan ook hoog tijd voor een date om de foto's te bekijken onder het genot van een hapje heerlijk eten. Aangezien A. nog zo lang mogelijk in de "Aziatische sferen" wil blijven, werd ik getrakteerd op fijne loempia's. Deze werden geserveerd op grote bladen sla met komkommer en de bedoeling is dat je op geheel Vietnamese wijze de loempia hiermee omwikkelt en dan in de rode zoete peperige knoflook saus doopt. Als dus!

Na dit hapje wast het tijd voor een goddelijke Tom Yam Kai (Thaise kippensoep) en werden de foto's te voorschijn gehaald. Prachtige foto's met een hoog Junglebook-gehalte! Tempels, prachtige natuur, kleine dorpjes en rijstvelden. Tussen de foto's ook wat scenes van de film gekeken, zoals het stuk met Koning Lowietje, om nog meer in de sfeer te komen.



Door al deze lekkernijen, foto's en filmpjes ben ook ik geïnspireerd geraakt door de Aziatische keuken. Dus kon het niet anders toen bij het doorbladeren van de Delicious van deze maand Thaise hamburgers tegenkwam. Heerlijk met wat komkommersalade en het recept ietwat aangepast om dat de super niet alle ingrediënten had. En voor A. ze zijn hemels dus ook deze moet je proberen!



Thaise kipburgers met komkommersalade (2 personen)

Voor de burgers:
  • 350 g kipfilet (of kipgehakt)
  • Limoenrasp van een limoen
  • Sap van een halve limoen
  • 1/2 verse rode peper, fijngesneden
  • 1 bosui, fijngesneden
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 2 eetlepels koriander, fijngesneden
  • 2 theelepels vissaus
  • 2 blaadjes gedroogde kefirlimoen, verkruimeld
  • 1 klein eitje
  • 2 eetlepels broodkruim of paneermeel

Voor de kommersalade:
  • 1 komkommer
  • 1/2 verse rode peper, zaad verwijderd en fijngesneden
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sojasaus
  • sap van een halve limoen

Maal in een keukenmachine de in blokjes gesneden kipfilet tot een gehakt. Doe het in een kom en meng met de overige ingrediënten. Maak vier tot 6 burgers van het mengsel en laat even rusten in de koelkast.

Maak in de tussentijd de komkommersalade door de komkommer in plakjes te snijden en te vermengen met de suiker, rode peper, soja en limoensap.

Bak in een koekenpan met olie de burger in 10 - 15 minuten gaar. Serveer met de salade en zoete geroosterde aardappel met koriander. Geef er extra koriander en partjes limoen bij.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...