Sunday, 19 June 2011

Salade van gegrilde paprika, feta en munt

Het regent, het regent de pannetjes worden nat. Dat er zoveel water naar beneden kan komen in zo'n korte tijd wist ik niet. Het lijkt er ook verdacht veel op dat die wolkbreuk me achtervolgt. De laatste paar dagen is elke stap buiten de deur garantie voor een nat pak. Voor deze regenachtige zondag dan ook zonnig en zomers recept met paprika. Heerlijk in al zijn eenvoud voor bij bijvoorbeeld gegrild vlees. Dus als nu de zon weer wil gaan schijnen en de barbecue weer aan kan,  dan heb je alvast een fijn bijgerecht.

Deze salade is, naast dat ie lekker is, ook nog eens super gezond. Een paprika bevat namelijk enorm veel vitamine C, meer nog dan een kiwi of sinaasappel. Vooral de oranje, rode en gele want de groene is eigenlijk nog niet rijp.


Salade van gegrilde paprika, feta en munt  (4 personen)

  • 6 paprika's (oranje, rood, geel en groen)
  • 8 tenen knoflook
  • 100 g feta
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels munt, fijngesneden
  • Peper & zout

Was de paprika's en verwijder de stelen en zaadlijsten. Snijd de paprika in grove repen en leg in een ovenschaal. Hak de tenen knoflook door de helft en verdeel over de paprika. Besprenkel de paprika's met de olijfolie en zet in de oven op 200 °C voor 45 minuten. Af en toe even omhusselen.

Haal uit de oven als de paprika gaar is en laat afkoelen. Vis de knoflookjes eruit, deze heb je niet meer nodig. Verbrokkel de feta boven de paprika en meng goed. Doe alles over in een saladeschaal of kom. Strooi de munt er over en breng op smaak met peper en zout.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...