Tuesday, 10 May 2011

Indiase eiercurry met raita en naan

Pasen is toch al weer een paar weken geleden maar afgelopen weekend leekt het er bij ons toch verdacht veel op. Eieren, heel veel eieren. Een dozijn plus vijf. Hoe kom je er aan en belangrijker nog hoe kom je er weer vanaf.

Hoe je aan 17 eieren komt is vrij simpel. Ga naar een supermarkt en koop 7 eieren. Regel ook nog een gezellige BBQ bij P. beneden de rivieren en voilĂ  10 kakelverse eitjes mee naar huis. P. is een goede vriendin van Mr. X en als je daar langs gaat is het altijd een en al Brabantse gezelligheid. P. woont op een kleine boerderij met een enorme beestenboel. Honden, geitjes, schapen, grote en kleine paardjes, kipjes en katten. Even meehelpen met voeren van de beestjes, knuffelen met het mini-paardje en het lammetje. De kippen hadden net verse eieren gelegd dus kregen we er wat mee. Dat sla ik natuurlijk niet af want zo vers krijg ik bijna nooit. Denk een heerlijk ontbijt op bed met een smakelijke egg benedict met zalm.

Dan nu hoe kom je er weer vanaf oftewel wat te doen met 17 eieren... Bak er bijvoorbeeld 4 cakes van of zelfgemaakte eiersalade voor een tenminste een week of misschien een luchtige pavlova of soufflé of zelf advocaat maken. Maar het is uiteindelijk een Indiase eiercurry geworden, doet het natuurlijk altijd goed op een meatless monday zoals gister.


Indiase eiercurry met raita en naan (2 personen)

  • 6 eieren
  • 250 g sperziebonen
  • 4 tomaten
  • 2 uien
  • 200 ml water
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 1/2 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel piment
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 1 eetlepel fijngesneden koriander
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels Turkse of Griekse yoghurt
  • Zout & suiker
  • Olie

Kook de eieren in 8-10 minuten hard. Giet af, laat schrikken met koud water en pel de eitjes. Snijd de ui in grove parten, doe het zelfde met de tomaat en verwijder de zaadjes. Verwarm de olie in een pan en fruit daar in de ui, knoflook en de tomaat. Roer in een bakje de kruiden met wat water tot een pasta en doe deze in de pan samen met de tomatenpuree. Bak het kruidenmengsel even goed mee.

Voeg het water en de sperziebonen toe en laat 15 minuten koken. Roer de yoghurt door de saus en breng op smaak met de gember, koriander, zout en klein beetje suiker. Halveer de eieren en leg deze in de saus en verwarm voor 3 minuten. Schep in diepe kommen en serveer met een frisse raita en naanbrood.

Voor de raita: raps een halve komkommer en knijp het vocht uit de komkommerrasp. Snij wat munt fijn en doe dit samen met de komkomer in een schaaltje. Roer daar 3-4 eetlepels yoghurt door en breng op smaak met wat cayennepeper. De naanbroodjes haal je gewoon bij de super en bakt ze volgens de verpakking.

0 reacties:

Post a Comment

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...