Tuesday, 3 May 2011

American Cookies: Witte chocolade & Macademia

Koekjes zijn er in vele soorten en maten. Kaakjes, biscuitjes, roomboterkoekjes, zandkoekjes, lange vingers en zo kan je nog wel even doorgaan. Koekjes zijn lekker, maar zelfgemaakte smaken toch het aller lekkerst. Heerlijk bij de thee de trommel op tafel en bij deze American Cookies kan je het gewoon niet bij een laten. En dat is maar goed ook want die oubollige Nederlandse traditie van één koekje bij de koffie is zo 2010.

Zelf koekjes bakken is niet moeilijk en leuk om te doen, zeker met kinderen. Het is niet zo dat ik dat vroeger veel gedaan heb maar ik heb mijn moeder vroeger wel vaak geholpen bij het maken van cakes en appeltaart. En wat is er fijner om tussendoor van het taartdeeg te snoepen of  na afloop de beslagkom uit likken. Dat was natuurlijk het enige waar het om ging en ook bij het maken van deze koekjes is het geen straf om de mixvorken schoon te moeten maken.

Ik ben zelf geen echt Koekjesmonster en nogal kieskeurig wat mijn koekjes betreft maar een koekje met chocolade of noten is meestal goed. En bij mij is less vaak more, de simpelste zijn het lekkerst. Ik dan ook intens genieten van de Zaanse Huisjes of de Digestives met pure chocolade van de Ap. En zo ben ik in de Subway tegen dit fijne koekje aangelopen. Het voordeel van koekjes de American way is dat ze op de een of andere manier vaak nog een beetje zacht en plakkerig blijven. Als of net nog niet helemaal gaar zijn, goddelijk (ik heb nu eenmaal een afwijking voor halfgaar deeg).


American Cookies: Witte chocolade & Macademia

  • 160 g suiker
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 1 vanillestokje
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel baking soda
  • 180 g bloem
  • 75 g witte chocolade
  • 100 g macademianoten ongezouten

Mix in een beslagkom de boter, suiker en  ei door elkaar. Doe hier het merg van het vanillestokje erbij. Zeef daar de bloem, zout en baking soda door mengsel. Hak de noten en chocolade in kleine stukken en roer door het deeg. Maak op het bakpapier met twee eetlepels hoopjes koekjesdeeg ongeveer 4 cm uit elkaar. Bak de koekjes op 190 °C voor 8 - 10 minuten tot de randen licht bruin zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rek.



1 comment:

  1. Was laatst bij Subway en heb daar t heerlijke koekje geproefd...dus ben helemaal blij met dit recept...ga t van de week zeker proberen. Dankjewel..groetjes mar

    ReplyDelete

var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...