Sunday, 10 April 2011

Leve de Lente!!!

We worden gelukkig al een aantal dagen getrakteerd op prachtig lenteweer. Fijn zo'n strakblauwe lucht en met een stralend zonnetje. Bloemetjes overal, blaadjes die langzaam hun groene gezichtjes laten zien. Alles weer heerlijk fris. Sommige dagen zijn al bijna zomers te noemen. Hopelijk is het een voorbode voor wat ons deze zomer te wachten staat. Of gaan deze zonne-uren af van het jaarlijkse Nederlandse quotum en zijn we nu kruid aan het verschieten voor de zomer?

Maar goed, het mag de pret niet drukken en dus geniet ik er volop van. Lekker buiten zitten op een terras met vrienden, een wandeling over het strand of een kopje thee op het balkon. Oh, wat had ik nu graag een tuin gehad. Als ik tijdens het treinen uit het raam kijk, zie ik overal lieve kleine lammetjes, geitjes en eendjes die moedig hun eerste stapjes zetten.

Ik krijg ook altijd de neiging om extra gezond te gaan doen. Je kent het wel twee stuks fruit enzo... Smoothies moeten er gemaakt worden of een frisse salade met lentegroenten zoals broccoli, asperges, spinazie of raapsteeltjes. Vandaar deze fijne salade met groene asperges die ik in Foodies tegenkwam. Hier en daar wat aangepast maar nog steeds fris en uiterst lenterig.


Voorjaarssalade met ei, groene asperge en rivierkreeftjes (4 personen)

 • 10 eieren op kamertemperatuur
 • 500 g groene asperges
 • 200 g peultjes
 • 100 g rivierkreefjes
 • 200 ml zonnebloemolie
 • 4-5 takjes verse kervel
 • 1/2 -1 theelepel kerrie
 • 1 theelepel mosterd
 • 2-3 theeepels citroensap
 • zout & peper

  Kook 8 van de 10 eitjes in 10 minuutjes hard en laat ze daarna goed schrikken in koud water en afkoelen. Maak de asperges en de peultjes schoon en snij ze in mooie (salade-achtige, niet te groot - niet te klein) stukken. Blancheer de groene asperge in vijf minuten tot ze beetgaar zijn en doe in de laatste minuut de peultjes erbij. Giet de groente af, laat even in koud water afkoelen. Giet daarna af en laat uitlekken.

  Scheid de twee eitjes en doe de twee dooiers in een kom. Doe daarbij de mosterd, citroensap en roer dit goed door de geeltjes. Voeg in een dun straaltje de olie toe en blijf roeren tot je arm er van in de kramp schiet. Breng op smaak met de kervel, kerrie en peper en zout. Als de mayonaise te dikkig is kan je een eetlepel water er doorroeren.

  Spoel de rivierkreeftjes af, laat even uitlekken. Snijd de eitjes in grove stukken, voeg de groente en rivierkreeftjes toe en meng met een a twee eetlepels mayonaise toe. Zet het geheel nog 30 minuten in de koelkast voor het serveren.

  0 reacties:

  Post a Comment

  var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...