Saturday, 23 April 2011

Pasta met saffraan, gerookte zalm en garnalen

Gister  (Goede vrijdag) werd ik wakker gebeld door collega D., die momenteel geniet van de laatste loodjes van haar zwangerschap. In haar stem klonk een lichte paniek en ze vroeg zich af of we wisten dat het kantoor onbereikbaar was. Ze had iedereen al geprobeerd maar kreeg niemand te pakken behalve het gruwelijke bandje wat sinds kort ge├»nstalleerd is (zeer klantvriendelijk, not!). Ze wilde ons, Miss K. en collega B., bedanken voor het kaartje dat we hadden gestuurd.

Rustig, rustig! Niks aan de hand. Het was Goede vrijdag en dan hebben we een heerlijke verplichte vrije dag, fijn die semi-overheid. Dat was D. even vergeten en logisch want ze is al weer een tijdje met verlof.

Maar wat ga je dan eten op een prachtige zonnige dag? Het was vrijdag dus visdag en omdat het zulk lekker weer is wil je natuurlijk niet te lang in de keuken hoeven staan. Een snelle pasta met saffraan, zalm en garnalen die je kan serveren met een fijne salade en lekker glas witte wijn is dan geen straf. Dus nog even snel wat boodschapjes in slaan. Alleen blijkt de winkel al dicht na zevenen. Change of plans.

Dan maar naar onze uitwijk-argentijn, Los Argentinos. Tot nu toe hebben ze ons nog nooit in de kou laten staan. Iedere keer als we geen zin hebben om te koken of te laat zijn met boodschappen kunnen we bij ze terecht. We zijn ooit bij ze terecht gekomen om dat Mr.X graag een echte Argentijnse biefstuk wilde eten, zo een die je ook bij een echte Asado (Argentijnse barbecue) krijgt. Goed zijn ze, de biefstukken. Heerlijk mals, goed van smaak en gebakken op echte kolen. Wat het helemaal af maakt is de geweldige Chimichurri die op elk tafeltje staat, een saus, ook te gebruiken als marinade, die geserveerd word bij gegrild vlees. Ooit ga ik ze dat recept ontfrutselen.

Na het eten zijn we nog even over de kermis gelopen en met een suikerspin als toetje. Op weg naar huis in de Papestraat aan de praat geraakt. In een kelder met de naam Lokaal Vredebreuk beland om te luisteren naar de in Twente wereldberoemde band Midnight Motel. En ook al ben ik geen fan van rock, het klonk toch best goed. Uiteindelijk waren we rond middernacht weer thuis en is er nieuw record gevestigd voor het boodschappen-doen-en-met-lege-handen-thuiskomen.

Terug naar het originele plan voor de pasta.
Pasta met saffraan, gerookte zalm en garnalen (2 personen)

 • 300 g pasta
 • 150 g mascarpone
 • 100 ml witte wijn
 • 100 ml room
 • 1/2 blokje visbouillon
 • 1 envelopje saffraan
 • 125 g roze garnalen
 • 125 g gerookte zalmsnippers
 • 1/2 theelepel dille
 • Citroenrasp
 • Zout & peper

Kook de pasta zoals aan gegeven op de verpakking. Breng een in pan de witte wijn, de saffraan en het bouillonblokje aan de kook. Als de alcohol verdampt is mag het vuur laag en kan de mascarpone en room worden toegevoegd. Roer tot er een romige saus ontstaat. Voeg de zalm en garnalen toe en warm even mee. Breng op smaak met de dille, citroenrasp, zout en peper. Doe de pasta erbij, meng goed en serveer direct.

  1 comment:

  var linkwithin_site_id = 1074661; Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...